Després de publicar La cuina de Santi Santamaria (1999) i El món culinari de Santi Santamaria (2001), va iniciar el 2001 una col·laboració setmanal al Magazine de La Vanguardia. Aquell any, el seu restaurant Santceloni de Madrid va obtenir la primera estrella Michelin i el 2005, la segona. Entretant, Santamaria va publicar La cocina es bella (2003), El restaurante (2004), Entre llibres i fogons i Palabra de cocinero (ambdues en el 2005) i va col·laborar en el col·leccionable La nostra cuina (24 volums, 2005). L' any 2006 va estar marcat per la inauguració del seu primer restaurant a l' àrea metropolitana de Barcelona, l' Evo, situat a l' hotel Hesperia Tower de l' Hospitalet.
Santi Santamaria va ser president internacional de Relais Gourmand i ha rebut el títol de Millor Cuiner de l' Any (1993) i el Grand Prix de l'Art de la Cuisine de l'Académie Internationale de Gastronomie (1996). En les seves edicions del 2005 i el 2006, la Guia Michelin distingeix Can Fabes amb tres estrelles i quatre forquilles vermelles, la màxima puntuació possible per a un restaurant.
No ens perjudica tant el que mengem, sinó com, quan i amb què o amb qui ho mengem.
No ens volem alimentar bé per ser més atractius, sinó per trobar-nos millor, de cos i ànima.
La dieta bona és la dieta de productes frescos.
Si seguiu les recomanacions d' aquest llibre i el vostre sentit comú, tindreu assegurat el gust de la salut.