Aquest manual completíssim, que és molt més que un llibre de receptes, ens ho explica amb detall. Hi trobareu els animals de caça més representatius del nostre país, presentats individualment amb una exposició teòrica sobre els trets més distintius de cadascun d'ells, i una part pràctica, que ens proposa receptes populars i del món de la restauració. Tot això, completat amb apunts d'interès històric per entendre la rellevància de la cuina de la caça en la història de la gastronomia nacional i internacional.
El llibre de Josep Lladonosa que teniu a les mans és fruit de molts anys d'experiència com a cuiner professional i una curiositat inusitada per les característiques pròpies dels animals de caça que hem servit a taula al llarg de la història.
Josep Lladonosa i Giró, premi Nacional de Gastronomia, és un dels cuiners i gastrònoms catalans més prestigiosos. És autor dels èxits de vendes El llibre de les sopes, El llibre dels guisats i les picades, La cuina catalana més antiga, El llibre dels arrossos, La cuina de dos grans mestres i La cuina que torna. Però de tots els seus llibres, cal destacar-ne especialment El gran llibre de la cuina catalana, un clàssic de la literatura gastronòmica i el llibre de cuina més venut dels últims anys.