Maria Salat (la Floresta, les Garrigues, 1948) es dedica professionalment a l'ensenyament, però la seva gran passió és cuinar, a casa i, en el seu temps de lleure, a tallers de cuina. L'any passat va irrompre amb força en el món dels llibres de cuina, de la mà de Salsa Books, amb Les amanides de la barca.
El pa és l'element bàsic de la nostra dieta. L'entrepà és una solució ideal per menjar bé i saludable en poc temps. Els grans consumidors d'entrepans són els nens, els joves i les àmplies capes de la població urbana de vida laboral atrafegada. Hi ha un entrepà adient per a cada hora i cada ocasió. Poden ser petits o grans, freds o calents, senzills o elaborats. Només ens calen el pa (baguette, sègol, integral, rústic, etc.), el farciment (formatges, embotits, pernils, carns, vegetals, conserves, peixos salats, etc.) i l'amaniment (oli d'oliva). Aquí teniu seixanta propostes per elaborar de forma senzilla i amb uns ingredients bàsics entrepans saborosos i de qualitat en poc temps. És qüestió només, segons les circumstàncies i els gustos de cadascú, de posar-hi una mica d'imaginació...