Què pot fer un malalt de càncer per contribuir a la seva curació? Odile Fernández, una metge de capçalera que l?any 2010 va superar un càncer d?ovari amb metàstasis, respon aquesta pregunta en un llibre nascut de la seva pròpia experiència. Què és el càncer? Per què es produeix? Com es pot prevenir? És possible revertir el procés? Com hi influeix la dieta? Atesa l?estreta relació que hi ha entre el càncer i l?alimentació, la doctora Fernández dedica bona part del llibre a explicar per què alguns aliments afavoreixen la proliferació de les cèl·lules malignes -com el sucre-, i quins, en canvi, poden prevenir i fins i tot revertir el procés de la malaltia, com la ceba o els cítrics. Però també aborda altres aspectes relacionats amb la malaltia, des dels estris apropiats per cuinar fins a l?eficàcia de les teràpies alternatives o les increïbles possibilitats que ens brinden les plantes. El resultat és una obra tan accessible com rigorosa, molt propera al lector del país, imprescindible en una època en la qual, per desgràcia, el càncer assoleix les proporcions d?epidèmia.