Argumento de La Cuina de la Tinença de Benifassà
La Tinença de Benifassà és un territori que no deixa indiferent les
persones que el visiten. El seu enclavament geogràfic, a lextrem sud del
massís dels Ports, ja en terres valencianes, el fa una zona única, quasi
verge, impermeable al desarrollisme de les darreres dècades. Modelada
per la mà de lhome des de temps immemorials, els set pobles que en
formen part (el Ballestar, la Pobla de Benifassà, Bel, Castell de Cabres,
Coratxà, el Boixar i Fredes) són testimonis privilegiats duna existència
farcida de dificultats.
A La cuina de la Tinença de Benifassà, el lector hi trobarà, duna banda,
una presentació sumària del patrimoni natural i artístic daquesta
subcomarca nord-valenciana. I de laltra, de la mà de lautora, Luisa Viñas,
un itinerari gastronòmic pels diversos pobles. Gaudirem duna cuina
austera, que descansava en els productes de la terra, i sadaptava a la
duresa del treball i a lalegria de la festa.0