En l'àrea de matemàtiques, es parteix de contextos propers i habituals que comporten aspectes quantitatius, espacials, mètrics, estadístics i probabilístics i que afavoreixen el plantejament de situacions en què els alumnes han de posar en joc les seves competències: pensar i raonar matemàticament, plantejar i resoldre problemes, fer estimacions i utilitzar de manera adequada la tecnologia.
El projecte busca que els nois i noies construeixin la noció de quantitat i comprenguin profundament el significat de les operacions; reconeguin i analitzin la geometria de l'entorn i també els seus aspectes mètrics; adquireixin eines per comprendre les informacions que els arriben dels mitjans de comunicació; i es capacitin per resoldre problemes de la vida real tant de manera individual com treballant cooperativament.
És important que els alumnes s'adonin del que estan treballant en cada moment, del que saben i del que estan aprenent. Per això s'inicia cada unitat amb una revisió del que saben i s'acaba amb una autoavaluació per potenciar l'esperit crític i l'autoexigència, i per afavorir la satisfacció pels propis avenços.
El material de matemàtiques està constituït per tres grans elements: el llibre de l'alumne, el quadern Supercompetents i la pàgina web associada al llibre. Creiem que així es pot donar satisfacció de manera integrada a les necessitats d'aprenentatge de l'alumnat.