Ara bé, totes elles presenten importants restriccions financeres. La innovació a causa del risc elevat, del retorn a llarg termini dels recursos invertits entre daltres factors. La internacionalització té barreres financeres degut a lelevat cost diniciar lactivitat internacional i per les dificultats daccedir al inançament internacional. Finalment les empreses petites es troben amb problemes per finançar el seu creixement com la manca dinformació dels inversors, elevat cost del deute i manca de productes financers específics.
Per superar aquestes restriccions els països han adoptat mesures que han donat bons resultats, per exemple a Finlàndia o Alemanya, que poden servir per identificar bones pràctiques.
A Catalunya, les empreses disposen duna oferta important de productes financers i de serveis dinformació i assessorament proporcionats per ladministració pública catalana i espanyola i per entitats privades.
Per tal de millorar el finançament de les activitats dinnovació, internacionalització i creixement es proposen algunes recomanacions. Es suggereix que les administracions públiques augmentin lassignació de recursos i desenvolupin productes de finançament específics; millorin la fiscalitat de la innovació, internacionalització i creixement. A les entitats de crèdit es suggereix que fomentin les relacions a llarg termini amb les empreses, augmentin els terminis i facilitin productes específiques per les activitats. A les emptreses es proposa que els accionistes capitalitzin més les empreses amb aportacions i reinversió de beneficis.