Broggi, Trueta, Dexeus, Puigvert, Gil-Vernet, Caralps, Barraquer, Uriach, Pedro-Pons, Duran i Reynals... Segurament en cap altre àmbit Catalunya ha generat un grup tan destacat de professionals amb un impacte mundial tan notable. I en alguns casos donant lloc a autèntiques nissagues.
Després dun treball de recerca de diversos anys, Genís Sinca publica el primer llibre que dóna una visió global dels metges que han fet que la medicina catalana sigui capdavantera i pionera. La documentació es basa sobretot (quan ha estat possible) en entrevistes amb els protagonistes i el seu entorn professional i familiar, de manera que el llibre està farcit danècdotes gens conegudes, curioses i, sovint, polèmiques.
Però la intenció principal del llibre és donar un perfil precís i autèntic, alhora personal i professional, de cada un dels metges, ja que, malgrat ser un col·lectiu tan proper, continuaven sent molt desconeguts per al gran públic.
Genís Sinca
És llicenciat en periodisme per la UAB. Ha treballat com a lector a la univesitat de Heidelberg, com a corresponsal a Itàlia per a lAvui i COMRàdio, i pels programes de televisió Afers Exteriors, de Miquel Calzada, i Dutifrí, de Xavier Sardà.
Especialitzat en les tècniques narratives del Nou Periodisme anglosaxó, es dedica al periodisme dinvestigació amb biografies i retrats inèdits de grans personatges catalans, científics, polítics, artistes. Ha publicat Lúltim republicà, biografia dHeribert Barrera, Adéu Espanya! o La providència es diu Paco, biografia de Francesc Candel. Col·labora regularment a La Vanguardia, lAvui i El País.