L?extraordinària història de la navegació i dels grans velers
Fins a l?arribada dels vapors al segle XIX, els vaixells a vela havien dominat els mars i els oceans del planeta. Des dels primers intents de navegar a vela que van tenir lloc en les civilitzacions antigues de Mesopotàmia i Egipte, els vaixells van anar evolucionant constantment, fent-se cada vegada més grans, més àgils, més ràpids i més segurs.
A Velers es repassa com han evolucionat els vaixells gràcies a nous materials i a noves tècniques de construcció: drakkars, coques, caravel·les, carraques, navil·lis, galeres, bergantins, fragates, goletes... Sovint, per a un imperi, el control dels territoris exigia disposar d?una marina potent, ben provisionada i moderna. El domini del mar va comportar nombrosos avenços tècnics i científics per millorar la seguretat i l?orientació: brúixoles, sextants, cartografia, etc.
Velers ens descriu l'aventura de conèixer i dominar el mar, ens fa reviure la història de la navegació a vela i ens endinsa en la vida als grans velers, i ho fa recuperant l'extraordinari patrimoni del Museu Marítim de Barcelona.
Marta García
És doctora en Geografia i Història i autora d'un llibre sobre un centre de formació nàutica per al comerç amb Amèrica (Taller de Mareantes: el Real Colegio Seminario de San Telmo de Sevilla. 1681-1847). Ha obtingut un premi d'investigació pel seu estudi sobre la Universidad de Mareantes de Sevilla (1569-1793). En l'actualitat, continua aprofundint en l'estudi de les professions vinculades a la mar en l'Espanya de l'època moderna.
Camil Busquets
És analista naval i especialista en grans vaixells a vela ?tall ships-, vaixells militars i modelisme naval. És autor d'una trentena de llibres de temàtica naval i de no menys de 2.500 articles, també d'aquests temes. Guardonat amb tres premis Virgen del Carme i un Francisco Moreno, està en possessió d'una Cruz del Mérito Naval (Distintivo Blanco).