Tothom (que no es trobi en una situació anòmala) menja a diari. Les nostres alimentacions contemporànies, però, són part de les cultures i de les societats en les quals es desenvolupen i, com aquestes, es troben en una constant i continuada reformulació i evolució (està clar que avui dia no mengem com fa cinquanta anys, ni daquí a cinquanta anys menjarem com avui...). I les transformacions dels hàbits i de les estructures alimentàries afecten també tothom, independentment del gènere, de les classes socials, de les edats. Si una cosa està clara, però, és que les nostres alimentacions contemporànies generen debat i que, en molts sentits, marquen en bona mesura les nostres opcions destils de vida. En un moment de la història en el qual, molt possiblement, mai no hem menjat amb tanta seguretat -ni amb tanta autopercepció de seguretat-, les nostres consideracions sobre què mengem, don prové i com ha estat elaborat semblen estar més a lordre del dia que mai. En aquest sentit, les aportacions que presentem en aquest llibre ens porten a reflexionar sobre alguns daquests aspectes: des de les pors alimentàries globals fins els aliments locals; des del debat sobre les biotecnologies fins el consum verd, els aliments bio i lagroecologia. Són aportacions diverses (perquè diversos són els punts de vista des dels quals sobserva a diari la nostra alimentació) i interdisciplinàries (car lalimentació no és un camp que pugui ser abordat des duna única disciplina), perquè el fet alimentari és complex, polièdric, i necessita daproximacions al més obertes possible. Aquest llibre intenta recollir aquestes premisses.