Argumento de Ramona Closa o L"alquímia D"una Cuinera
Ramona Closa ha estat la mare, la padrina i lànima de casa nostra. Nascuda a Torà en 1919, va formar part de la tercera generació de lHostal Jaumet, fundat el 1890. La seva trajectòria, marcada per la saga familiar dedicada a donar un bon servei dacollida i bon menjar, ha estat per a nosaltres un exemple en tots els sentits. La seva dedicació al treball senzill però constant, el seu amor a la tradició familiar i comarcal i el seu bon fer a la cuina, van fer que recuperés al llarg de la seva vida els plats tradicionals de la cuina segarrenca La seva autora ha aconseguit tractar magistralment tots els temes relacionats amb la intensa i extensa tasca que durant desenes danys va realitzar lautèntica responsable de les veritables aromes que, metafòricament, bategen el títol daquesta obra. Tot amb tot, lautora, Antonieta Zaccarelli, sha referit a bastament a la important aportació feta per la padrina (a les terres de Ponent) o àvia a la resta dels Països Catalans de Cal Jaumet de Torà, com ha estat sempre coneguda a la Segarra i pels milers de famílies catalanes, o no, que amb notable assiduïtat hem gaudit dels molt variats plats que lestimada senyora Ramona oferia als clients de la casa, atesos sempre amb lamabilitat pròpia de qui, sense cap esforç, pot tractar a tothora amb senzillesa i modèstia exemplars.0