Segons els descobriments de la neurociència, els cervells dels homes i de les dones són diferents des del punt de vista tant químic com estructural.
Com podem tancar, doncs, aquesta bretxa fisiològica? La Dra. Legato proporciona un seguit destratègies i suggeriments per aprendre a pensar com el sexe oposat i poder superar les nostres diferències. També ens ofereix consells intel·ligents per tractar els problemes allà on apareguin.
La bretxa fisiològica que separa els homes de les dones és molt gran. Però és en el cervell on aquest fet és més evident, lòrgan que conté tot allò que ens fa humans: les nostres passions, les nostres idees, les nostres percepcions i la nostra vida intel·lectual i emocional. Els homes i les dones pensen de maneres diferents, enfoquen els problemes de maneres diferents, recalquen la importància de les coses de maneres diferents i experimenten el món que els envolta per mitjà de filtres completament diferents. Però aquestes diferències no han de provocar tensions ni conflictes en les nostres relacions. Al cap i a la fi, comprendre-les ens ajudarà a establir un apropament i una entesa i a aprendre els uns dels altres. La neurociència està descobrint ara que podem cultivar les habilitats del sexe oposat en benefici de tots.
La Dra. Marianne J. Legato és una metgessa dedicada a la investigació i coneguda arreu del món, autora de diverses obres i conferenciant. És catedràtica de Medicina Clínica a la Universitat de Columbia, on ha fundat lAssociació per a la Medicina de Gènere. Legato és una de les principals expertes del món en medicina de gènere i guanyadora de diversos premis per la seva tasca. És autora, entre altres obres, de The Female Heart i Eves Rib. Darrerament ha editat el manual dinvestigació Principles of Gender-Specific Medicine, elogiat arreu del món.
Laura Tucker és coautora de diversos llibres de salut i medicina.