En aquesta segona secció veurem primer una introducció a les bases de lestadística, als seus mètodes i als conceptes bàsics, per passar a exposar les tipologies de disseny dels estudis científics més comuns en les ciències de la salut i de la recollida de les dades amb qualitat. Sinclou també un capítol amb informació sobre la manera danalitzar i descobrir alguns errors comuns en lexposició de resultats de la recerca.
Jordi Esquirol Caussa, és doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, al programa de Medicina Interna. Màster en Bioètica i Dret: Problemes de Salut i Biotecnologia (Universitat de Barcelona). Màster en Medicina Preventiva i Promoció de la Salut (Universitat de Barcelona). Màster en Gerontologia Clínica (Universitat Autònoma de Barcelona). Responsable del Servei Universitari de Recerca en Fisioteràpia i professor de Salut Pública, Metodologia, Administracions sanitàries i Ètica (Escola Universitària Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona).
Elisabeth Herrero Vila, és metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Màster en Medicina Preventiva i Promoció de la Salut (Universitat de Barcelona). Màster en Gestión Clínica y Asistencial de Atención Primaria (Universitat de Barcelona). Màster en Gerontologia Clínica (Universitat Autònoma de Barcelona). Diploma de Postgrau en Psicopatologia Clínica (Universitat de Barcelona).
Josep Sánchez Aldeguer, és doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de Metodologia, Administracions sanitàries, Farmacologia i Geriatria a lEscola Universitària Gimbernat (adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona). Responsable de la Coordinadora de Metges de Residències Geriàtriques del Vallès.