Ambientada durant la República de Weimar, la novella Llop entre llops fa un retrat del collapse de la cultura, leconomia i la política alemanyes durant els anys posteriors a la Primera Guerra Mundial, i de la dura lluita de lhome del carrer per sobreviure a aquesta catàstrofe.
«Som a Berlín, al carrer de Georgenkirch, tercer pati interior, quart pis, juliol del 1923, el dòlar costa de moment a les sis del matí 414.000 marcs.»
Així comença aquesta novella, ràpida i vibrant com un thriller, fascinant com una bona novella històrica i escrita amb un lirisme impactant: Llop entre llops descriu la vida a Alemanya en aquells temps ombrívols en què la incertesa quotidiana abocava els seus habitants a sortides extremes i mai abans imaginades.
Diu Alfred Kazin, al The New York Times: «La seva novella més ambiciosa... profundament commovedora... lautor evoca més del que es pot suportar, però no més del que cal aprendre, interioritzar i entendre».
Hans Fallada (Greifswald, 1893 Berlín, 1947), de nom real Rudolf Ditzen, va aconseguir el reconeixement mundial per les seves novelles que descrivien lAlemanya dels anys trenta. Els seus contemporanis el veien com un dels líders del nou moviment literari alemany que cercava el realisme i lobjectivitat. Lèxit més gran de Fallada va venir amb I ara què, homenet?, que va començar a escriure el 1931, quan latur va augmentar fins al quaranta per cent i els nacionalsocialistes havien esdevingut una amenaça seriosa. Lany 1937 aconsegueix publicar Llop entre llops. Menyspreat i arraconat pel règim nazi, va viure els darrers anys de la seva vida en un constant entrar i sortir dels sanatoris. El 1947, mentre preparava la publicació de Sol a Berlín, Fallada va morir dun atac de cor.