Libros > Ciencias Humanas > Historia > Les matances tradicionals a Mallorca
Portada de Les Matances Tradicionals a Mallorca

Les Matances Tradicionals a Mallorca

Autores:Andreu Galmés, Jaume; Gual Frau, Mateu;
Categoría:Historia
ISBN: 9788494168505
El Gall Editor nos ofrece Les Matances Tradicionals a Mallorca en catalán, disponible en nuestra tienda desde el 15 de Noviembre del 2013. Amplia tus conocimientos con este libro de ciencias humanas, perfectamente adaptado para todos los lectores por su cuidado contenido. Este libro cuenta con un total de 117 páginas , unas dimensiones de 18x18 cm (1ª ed., 1ª imp.).
Leer argumento »
Ver todas las novedades de libros »

Otros clientes que compraron Les matances tradicionals a Mallorca también compraron:

Argumento de Les Matances Tradicionals a Mallorca

Encuadernación: Rústica
Colección: Altres títols

En aquest treball el que pretenem és redactar una espècie de manual d?instruccions, un document que permeti a una persona que no ha vist mai unes matances, idò fer-ne unes. Un document completament pràctic on es descriuen i detallen tots els procediments que tenen lloc a unes matances tradicionals, des de com s?ha d?anar a cercar el porc a la soll, fins a com es fermen les sobrassades. El que es descriu són unes matances tradicionals mallorquines, especialment del pla i llevant. No obstant això, som conscients que hi ha altres opcions i variants que no quedin recollides en aquest llibre. De fet, fins i tot dins un mateix poble hem observat variacions. El que hem fet ha estat bàsicament recollir els aspectes més habituals i comuns.
Comença amb una descripció detallada i minuciosa de l?ofici de matador (anar a cercar el porc a la soll, sacrificar-lo i desfer-lo).També es fa un inventari complet de tot el material necessari i de la preparació prèvia al dia de les matances. Es classifiquen les distintes parts del porc segons el seu ús posterior. S?explica pas a pas l?elaboració dels principals embotits (sobrassada, camaiot i botifarró); així mateix se?n dóna la recepta d?altres com el fuet, xoriç, paté, etc. Es tracta l?obtenció, conservació i posterior ús del saïm i els ossos, i es fa un llistat de les poques parts del porc que no s?aprofiten (rebuig). Finalment s?acaba amb una referència al berenar i al sopar típics de matances, així com a la festa que l?acompanya. Tot descrit amb detall suficient perquè qualsevol persona no entesa ho pugui dur a terme. També s?ha de dir que hem intentat al màxim utilitzar la terminologia popular i tradicional amb cada un dels aspectes que es descriuen. Per facilitar la comprensió terminològica, el llibre incorpora un glossari al final.
0
Ultimacomic es una marca registrada por Ultimagame S.L - Ultimacomic.com y Ultimagame.com pertenecen a la empresa Ultimagame S.L - Datos Fiscales: B92641216 - Datos de Inscripción Registral: Inscrita en el Registro Mercantíl de Málaga, TOMO: 3815. LIBRO: 2726. FOLIO: 180. HOJA: MA-77524.
2003 - 2019, COPYRIGHT ULTIMAGAME S.L. - Leer esta página significa estar deacuerdo con la Política de privacidad y de uso