Argumento de La Clementina Dalcanar a la Cuina
Poques coses hi ha tan màgiques com un simple grill de clementina. Algú es pot imaginar una llaminadura, que alhora és un refresc, dolç i àcid, molt aromàtic, i a sobre presentat sota un embolcall de fina cel·lulosa que provoca un efecte dexplosió a la boca? I, a més a més, és del tot natural i beneficiós per a lorganisme.
Les possibilitats de la clementina a la cuina són molt àmplies i en tot tipus de receptes, des de la cuina casolana darrel tradicional fins a les creacions més agosarades de la cuina dautor. Amb la carn, amb el peix, a les postres. els cítrics i, per descomptat, la clementina sempre ha estat un aliat perfecte del cuiner de casa nostra.
Amb La clementina dAlcanar a la cuina podreu descobrir com el cultiu dels cítrics taronges i clementines, principalment ha esdevingut una forma de vida i de riquesa daquesta vila en terra de cruïlla, fins constituir, tal com descriu el geògraf Pau Vila, una mostra més que evident del caràcter del pagès canareu i de la seva saviesa a lhora de fer fruitar les pedres.0