L'actual crisi no és només una crisi economicofinancera. És una crisi de la humanitat. El sistema que dirigeix en aquests moments el funcionament del món és objectivament inhumà: porta una minoria de poderosos a un benestar insensat i deshumanitzador, i destrueix la vida d'immenses majories d'éssers humans indendensos.
La raó ha quedat segrestada: no es pregunta pels fins, no es parla del sentit que té la historia de la humanitat ni de quin és el lloc de l'ésser humà a la terra. El sistema fa imposible el consens dels pobles i les cultures per posar en el centre la raó del bé comú de la comunitat humana en una terra que sigui la casa de tothom.
Jesús irromp en la història com una crida a viure de manera alternativa experimentant Déu, Misteri últim de la vida, com una Força que ens atrau cap a un món més humà i feliç. Déu no vol deixar-nos sols davant els nostres conflictes, patiments i desafiaments. Vol construir, amb nosaltres i al costat nostre, una vida més humana.
Autors/es : José Antonio Pagola (Añorga, Guipúscoa, 1937) va cursar els seus estudis de teologia i ciències bíbliques en la Pontifícia Universitat Gregoriana i el Pontifici Institut Bíblic de Roma, i en lÉcole Biblique et Archéologique Française de Jerusalem. Ha estat professor de Cristologia en la Facultat Teològica del Nord dEspanya (Vitòria). En lactualitat és director de lInstitut de Teologia i Pastoral de Sant Sebastià. Des de fa set anys es dedica exclusivament a investigar i donar a conèixer la persona de Jesús. Autor de diverses obres de teologia i pastoral, sobre Jesucrist ha publicat: «Catequesis cristológicas» (1975); «Jesús de Nazaret. El hombre y su mensaje» (1981); «¿Qué sabemos del Jesús histórico?» (1983); «Jesús y la misericordia» (2005); «Jesús ante la mujer» (2006). En català sha publicat «La pregària de Crist i la pregària dels cristians» (2006) i «A lestil de Jesús. Escoltant sant Mateu (cicle A)» (Editorial Claret, 2007).