Argumento de Encen el Llum
Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Als quatre anys va començar el seu primer dietari. Encara no coneixia lAnaïs Nin, però ja va entendre que abans descriure calia viure. És autora de les novel·les Camisa de foc (2008), Tot serà blanc (Premi Alexandre Ballester, 2008), Unes ales cap a on (2011), Ombres franceses (2016) i Fes-me la permanent (2016) i dalguns assaigs sobre la postmodernitat, dentre els quals destaca Altaió i Vinyoli a Santa Follia de Ser Càntic (2014). Traductora al català de lobra de la italiana Elena Ferrante, també es dedica a la crítica literària i als articles dopinió a la premsa. Encén el llum és la sisena novel·la que publica. Després del gratificant canvi destil assajat a les seves darreres obres, Anna Carreras ha escrit una novel·la on el protagonista és el magnetisme del sexe.
Aquesta és la història duna tigressa blanca que aplica la mateixa transcendència a lhora descriure que en rematar un francès. Lantiga secta xinesa de les Tigresses Blanques dediquen quasi una dècada a lart de la fel·lació com a activitat sacra, per completar un procés biològic que les farà rejovenir entre cinc i quinze anys. La Blanca que no es diu així té vint-i-cinc anys i tot just emprèn el camí que la farà incorruptible. Actua verge de traves morals i culpabilitats cristianes i està decidida a capgirar la idea occidental del sexe com a mecànica horitzontal. Per aconseguir-ho tastarà un reguitzell de companys cadascun batejat amb lidiograma pertinent i fugirà de la penetració. No és cap joc ni som davant el tot shi val. Hi ha uns preliminars lents, regits per un codi compartit, a la recerca de lèxtasi durador.
A Encén el llum hi trobareu sexe explícit, a voltes poètic, i una idea derotisme entesa com a llenguatge i experiment. El sexe no és una finalitat. Som dins dun viatge dautoconeixement a través dels altres, en plena època de malferits emocionals. Que el lector traci el pont entre refugis.0