Edicions en català i castellà
El Molino és molt més que un cafè concert. És la història viva daquest gènere a Barcelona, on sha guanyat la simpatia i el record de diverses generacions despectadors, gràcies a artistes com la Bella Dorita, Johnson, Mary Mistral, Escamillo, Merche Mar, Regina do Santos o La Maña.
Més de cent anys dhistòria mereixien un llibre com aquest, escrit amb passió per Lluís Permanyer i il·lustrat per grans fotògrafs i amb nombroses imatges inèdites, rescatades darxius personals. El llibre que celebra la reobertura dEl Molino, després de més de dotze anys tancat.
Com explica al llibre, Lluís Permanyer es va enamorar dEl Molino lany 1954 i mai va deixar dassistir-hi. És, doncs, un testimoni sumament qualificat per parlar de la trajectòria centenària dun local que va començar amb el nom de La Pajarera Catalana i que ha superat totes les dificultats per arribar fins avui.
Va néixer en una avinguda Paral·lel encara no plenament urbanitzada, va créixer en els anys desplendor dentreguerres i va saber reinventar-se durant lèpoca franquista, quan la censura sovint prohibia espectacles i imposava multes per ensenyar més del que estava permès. Amb laugment general de llibertat i la democràcia, El Molino va viure el seu millor moment i va passar a formar part, per sempre, de limaginari col·lectiu dels barcelonins.
Lluís Permanyer
Nascut a Barcelona el 1939, és periodista. Escriu a La Vanguardia des del 1966, on és cronista de la ciutat. Col·labora a la SER i a BTV, i desenvolupa una intensa tasca de conferenciant. Ha publicat més de seixanta llibres, de gèneres ben diversos, sobre poetes (Sagarra, Brossa) i artistes (Miró, Tàpies, Dalí, Clavé), però especialment sobre la seva ciutat. Alguns dels últims són La Barcelona lletja, 1.000 testimonis sobre Barcelona i Lesplendor de la Barcelona burgesa (Angle Editorial, sis edicions).