En aquest volum II ens hem centrat en vuit Mestres de cuina que ens han precedit i que, a banda de les seves grans habilitats i coneixements culinaris, ens han deixat testimoni de la seva sapiència en escrits i llibres. Dalgun dells fins a dia davui mai se nhavia fet cap mena de divulgació, ni de la seva obra ni de la seva personalitat. És a dir, eren uns perfectes desconeguts, no tan sols pel públic en general sinó també pels professionals de la restauració pública i lhoteleria.
Podem copsar els Mestres Teodoro Bardají Mas, Ignasi Domènech Puigcercós, Sebastià Damunt Nincles, Ramón Rabaso Figuerola, Josep Rondissoni Battu, Joaquim Sans Miralles Antonio Santacreu Pociello i Joan Vila Gelpí. Cada un dells té de per sí una trajectòria pròpia i indestriable. En el decurs de la lectura hom podrà descobrir dades que son prou interessants moltes dinèdites, i que shan pogut documentar gràcies a la informació esparsa que hi ha i que lautor ha procurat. Amb aquesta informació lautor contribueix a enaltir els professionals esmentats.
El volum III i últim reconstrueix la història culinària, especialment la barcelonina, des del 1885 any de la creació de lArtistica Culinaria (primer col·lectiu de cuiners) fins lany 2008, data de la desaparició del Montepio Art de Cuiners de Barcelona (lúltim col·lectiu, en aquest cas mutual).