Maria Antònia Martí Escayol és professora del Departament dHistòria Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha centrat la seva recerca en làmbit de la història ambiental i ha fet estades de recerca en arxius de Nova Delhi i Tòquio. Entre les seves publicacions destaquem: «Antoni de Montserrat in the Mughal Garden of Good Government European Construction of Indian Nature» (Word, Image, Text. Studies in Literary and Visual Culture, 2009), «Two Iberian Versions of Gottfried of Franconias Pelzbuch. Translations and copies in medieval and modern agricultural literatura» (Sudhoffs Archiv, 2011), De Re Rustica (2012), i juntament amb Antoni Espino Manual dHistòria Moderna Universal (2012).
Fins ara, Ambrosi Borsano era un obscur enginyer militar dorigen milanès que va servir la monarquia hispànica a Catalunya. Molt integrat en la seva terra dacollida, va ser lautor duna geografia militar del Principat. Al seu Discurs general, que presentem per primer cop en edició moderna íntegra, hi ha una magnífica descripció de la Catalunya de la fi del segle XVII. De fet, és un manual sobre les capacitats tàctiques per fer la guerra al territori català. Borsano comenta i descriu pam a pam les fortificacions, els camins i els terrenys més aptes per a mantenir un exèrcit a Catalunya. És una eina indispensable per conèixer millor les característiques de la guerra en un moment crucial de la història de Catalunya. Aquest llibre reconstrueix les lògiques polítiques i estratègiques de Madrid i París a lhora de projectar les seves ambicions sobre el territori català. Els autors expliquen les causes que impediren a la monarquia hispànica defensar millor el territori català, mutilat des de la pau dels Pirineus (1659), de la política imperialista i agressiva de la França de Lluís XIV. El resultat va ser un Principat debilitat durant molts anys de guerres, però no derrotat, en què a la francofòbia pels molts excessos francesos safegí una castellanofòbia cada vegada més patent a causa de les mancances defensives del govern de Madrid. Lobra permet entendre millor la presa de posició dels catalans davant del conflicte successori que, a la mort de Carles II el 1700, enfrontà les potències europees en una guerra terrible.
Antoni Espino López és catedràtic dhistòria moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en història de la guerra.
Maria Antònia Martí Escayol és professora dhistòria moderna i contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzada en història ambiental.