Edició totalment actualitzada i adaptada al nivell acadèmic exigit. Tema 1. LInstitut Català de la Salut. Organització i estructura central i territorial Tema 2. Estatut Marc. Drets i deures Tema 3. Funcions i competències del tècnic/a especialista de grau miitjà sanitari dauxiliar dinfermeria. Organització i gestió de làrea de treball Conceptes generals de lAtenció Hospitalària Tema 4. Sistema sanitari. Missió de lhospital. Tipus dhospitals. Estructura i funcionament de la unitat dhospitalització Tema 5. Concepte de salut i malaltia. Procés demmalaltir-se Tema 6. Higiene hospitalària. Neteja. Desinfecció i esterilització. Tractament de la roba i eliminació de fems Tema 7. Epidemiologia de les infeccions nosocomials. Cadena epidemiològica. Aïllaments. Precaucions universals Tema 8. Higiene laboral. Risc professional Tema 9. Aspectes legals i ètics Tema 10. La funció de lauxiliar dinfermeria com a membre de lequip assistencial de làmbit hospitalari El malalt i les seves necessitats bàsiques Tema 11. Atenció al malalt en la necessitat dalimentació. Higiene dels aliments. Tipus de dietes Tema 12. Atenció al malalt en la necessitat deliminació. Vies deliminació Tema 13. Atenció al malalt en la necessitat de mobilització. Canvis posturals Tema 14. Atenció al malalt en la necessitat dhigiene. Higiene del malalt enllitat Tema 15. Atenció al malalt en la necessitat de comunicació i aprenentatge. Tipus de comunicació. Principis deducació sanitària