El present ja és el novè daquests volums. Shi inclouen els resums del ciclede lany 2006, amb lexcepció del corresponent a la conferència delDr. Jesús Mosterín, que no sha pogut fer. Entre els temes tractats, nhi haque fan referència al canvi climàtic, com la conferència de Josep EnricLlebot, que resumeix les conclusions de linforme sobre el canvi climàtica Catalunya, i la dAntoni Rossell, sobre els efectes del canvi en la circulacióoceànica. La dEnric Mateu, sobre la història de les epidèmies, la de PereSantanach, sobre terratrèmols i tsunamis, i la de Xavier Querol, sobre lacontaminació de laire a les ciutats, sobretot a causa del trànsit, toquenqüestions especialment rellevants en el context del canvi global. JavierRomero fa una anàlisi del funcionament i dels principals riscos ambientalsdel mar Mediterrani.
Altres conferències tenen un contingut més directament social. Jordi Juliàsocupa del futur del transport ferroviari, amb especial referència a Catalunya.Jordi Pietx i Jordi Sargatal presenten les bones notícies de la creixentimplicació de la societat civil catalana en iniciatives de conservació de lanatura. Finalment, Xavier Aquilué fa un repàs històric de les migracionshumanes i mira de treuren lliçons per a la situació actual.
Com sol ser el cas a lAula Permanent dEcologia, lespectre temàtic és,doncs, molt ampli, però hi trobem aportacions teòriques i alhora exemplesconcrets, eines metodològiques, resultats de recerca de primera mà i propostesde futur. La qualitat de les conferències ha estat elevada, ja que tots elsponents han estat curosament seleccionats per la seva experiència directasobre el tema. Les sessions, un any més, es van veure molt enriquides pelsdebats, generalment vius i oportuns, amb els assistents.