Argumento de A Cociña de Toto Murube
Toto Murube non tivo sorte na vida; de condición humilde,
non puido estudar, nin sequera aprendeu a ler. Quizais por iso
era un mendigo máis a vagar pola gran cidade. Algunhas noites,
mentres durmía no chan do caixeiro dun banco, soñaba
que a súa sorte cambiaría e que chegaría a comer o mundo.
Que inxenuo, verdade? Aínda que. ás veces, a realidade
supera ata os mesmos soños.
Despois de Sopa de soño, José Antonio Ramírez Lozano volve
apostar pola gastronomía das palabras e da imaxinación cunha
divertida historia ambientada nun contexto que non é alleo
ás adversidades do noso tempo. No restaurante máxico de Toto
Murube non hai garfos nin culleres, nin fumes nin restos
de comida. As súas receitas sacian e alimentan a fame
do mundo enteiro: ensalada de etiquetas, filetes de capricornio,
peras en verso... Menús insólitos e saudables que fortalecen
a creatividade dos comensais/lectores.
Pablo Otero acompaña este exótico recetario cunhas0